NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Waarom het nemen van zonnepanelen zo’n goed idee is

1 Minuten lezen
zonnepanelen losstaand huis

Je ziet ze steeds vaker op allerlei plekken: zonnepanelen. Niet alleen grote bedrijven, maar ook particulieren laten hun daken steeds vaker bedekken met zonnepanelen. En dat is helemaal niet zo gek, want zonnepanelen hebben veel verschillende voordelen. In deze blog lees je meer over de positieve kanten van zonnepanelen.

Milieuvriendelijk

Voor veel mensen is de belangrijkste reden om zonnepanelen te nemen het feit dat ze een stuk beter voor het milieu zijn. De energie van het stroomnet is namelijk veelal afkomstig van fossiele bronnen zoals aardolie. Ten eerste komt er bij het verwerken van fossiele brandstoffen tot energie veel CO2 vrij. Daarnaast is de voorraad aardolie op onze wereld eindig, waardoor er alternatieve energiebronnen gevonden moeten worden voordat de niet-duurzame bronnen opraken. Zonnepanelen zijn hier dus een goed voorbeeld van.

Minder energiekosten

Initieel zijn zonnepanelen voor velen nogal een investering: de aanschafprijs is namelijk niet bepaald goedkoop. Daar staat echter tegenover dat je energierekening aan het eind van de maand een stuk lager is dan normaal. Hierdoor betalen de zonnepanelen zichzelf als het ware vanzelf terug. Over het algemeen heb je op deze manier je zonnepanelen binnen een jaar of 10 terugverdiend. Daarna heb je in principe gratis stroom. Natuurlijk is dit onder andere afhankelijk van de aanschafprijs van het type zonnepaneel, het rendement en het aantal zonuren. Ten slotte ben je hierdoor ook minder afhankelijk van de schommelende energietarieven die energieleveranciers hanteren. 

Financiële regelingen

Omdat zonnepanelen zo in opkomst zijn, bieden veel gemeenten subsidies of andere financiële regelingen wanneer je overgaat op de aanschaf van zonnepanelen. Op deze manier worden mensen financieel gestimuleerd tot de aankoop van deze duurzame energieopwekkers. Deze regelingen verschillen per gemeente, dus informeer op de website van je eigen gemeente of bij het plaatselijke energieloket naar de situatie in jouw regio.

Gerelateerde berichten
Energie

De Opkomst van Zonnepanelen: Een Vergelijking tussen Enschede en Eindhoven

1 Minuten lezen
Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor deze duurzame energiebron…
Energie

Dit zijn de beste laadpalen voor de auto

5 Minuten lezen
Ben jij op zoek naar een goede laadpaal voor jouw elektrische auto? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit…
Energie

Wat is duurzaam wonen en hoe doe je het?

2 Minuten lezen
De aarde is flink aan het opwarmen, dus moeten we duurzaam gaan wonen!Die zin hoor je steeds vaker en vaker, maar wat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *