NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Wat is duurzaam wonen en hoe doe je het?

2 Minuten lezen
hoe duurzaam wonen

De aarde is flink aan het opwarmen, dus moeten we duurzaam gaan wonen!
Die zin hoor je steeds vaker en vaker, maar wat is duurzaam wonen nou precies en hoe doe je het?

Duurzaam wonen wil eigenlijk zeggen dat je bewust omgaat met je energieverbruik en dus niet energie gaat verspillen! Denk aan het aanlaten van de televisie, als er niemand kijkt.
In deze blog lees je meer over de verschillende mogelijkheden voor jouw woning om duurzamer te gaan wonen.

Installeren van zonnepanelen

Zelf maak ik al jaren gebruik van zonne-energie, zonnepanelen op het dak dus. Meer en meer mensen in Nederland installeren deze zonnepanelen en besparen hiermee op de lange termijn geld.

Zonnepanelen gaan meer dan twintig jaar mee en na tien jaar kan de investering terugverdiend zijn.

Daarnaast is het dus ook goed voor het milieu, want deze groene stroom is gratis op te wekken door de zon. Koppel je laadpaal thuis aan je stroomvoorraad en je bent goed bezig!

Het isoleren van je woning

Een goed geïsoleerde woning, onder anderen vloeren, muren en dak zorgen ervoor dat je energie gaat besparen. Daarnaast kun je enkel glas vervangen door HR++ glas (of triple glas) en naden en kieren bij deuren en kozijnen dichten. Dit zijn weliswaar investeringen, maar zorgen er ook voor dat jouw huis meer waard wordt bij een eventuele verkoop.

Kleine levens aanpassingen

Als je duurzaam gaat wonen hoeft dat niet opeens enorme veranderingen teweeg te brengen, maar je kunt ook kleine stapjes maken. Het afval op een goede manier scheiden, zo kunnen de grondstoffen gebruikt worden voor nieuwe producten. De verwarming lager zetten, korter douchen of minder vaak de auto pakken en kiezen voor het openbare vervoer, de fiets of te voet gaan. Sommige mensen wonen zelfs als zonder gasaansluiting, koken elektrisch en verwarmen hun huis door middel van een waterpomp. Geen gasaansluiting meer nodig dus!

Duurzaam wonen is de toekomst

Steeds vaker gaan mensen inzien dat we duurzamer moeten gaan wonen, ook op het nieuws lezen we en horen we steeds vaker over de opwarming van de aarde. Duurzaam gaan wonen wil echt niet gelijk zeggen dat je mega veel moet gaan veranderen, kleine aanpassingen kunnen al een verschil maken, zoals afval scheiden of korter douchen. Mocht je echt duurzaam willen gaan wonen, dan kun je zonnepanelen aanschaffen of je huis beter laten isoleren. In mijn ogen is duurzaam wonen de toekomst en wist je er weinig vanaf, dan hoop ik dat je nu al meer weet door deze blog.

Gerelateerde berichten
Energie

De Opkomst van Zonnepanelen: Een Vergelijking tussen Enschede en Eindhoven

1 Minuten lezen
Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor deze duurzame energiebron…
Energie

Dit zijn de beste laadpalen voor de auto

5 Minuten lezen
Ben jij op zoek naar een goede laadpaal voor jouw elektrische auto? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit…
Energie

Kunnen er zonnepanelen op mijn dak?

2 Minuten lezen
Heb jij besloten dat je zonnepanelen op je dak wilt? Dan is nu de vraag of jou dak wel geschikt is voor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *