Als men denkt aan een schoner klimaat denkt, duurt het niet lang voordat het onderwerp zonnepanelen installeren opduikt. Niet elk huis is geschikt voor het installeren van zonnepanelen. Het is een lange termijn investering en je wilt je eerst goed inlezen. Meestal zijn het de houders van een koophuis die zo’n uitgave willen maken, terwijl huurders zich er niet aan wagen.

Op onze wonen blog vind je meer informatie over bijvoorbeeld waar je goedkope zonnepanelen kunt kopen en door wie je ze het beste kan laten installeren. Meestal kan je bij een leverancier ook gelijk een monteur aanvragen om het te laten installeren.

Worden zonnepanelen vergoed?

Omdat zonnepanelen voor je woning nogal een investering kunnen zijn wil de overheid het aantrekkelijk maken om dit soort groene initiatieven te nemen. In vrijwel alle gevallen valt er aanspraak te maken op een vergoeding. 

De eerste stap is om je investering terug te winnen. Dit doe je door groene stroom te leveren aan het net. Hierdoor kan je op den duur je investering inhalen en zelfs erop verdienen. Het geven van stroom aan het net op deze manier heet salderen.

Bij de Consumentenbond kun je een aantal voorbeelden zien hoe zo’n berekening van kosten en baten voor je woning  eruit ziet.