Hoeveel voordeel leveren energiebesparende warmtepompen voor je huis? Warmtepompen zijn een fenomeen wat vooral de afgelopen jaren veel aandacht heeft getrokken. Met de nieuwe klimaatwetten en bijbehorende vergoedingen wil de overheid mensen overtuigen om over te stappen op duurzame bronnen van energie zoals warmtepompen.

Afhankelijk van je woning kan zo’n apparaat veel betekenen voor je huis. Vooral het type warmtepomp en de capaciteit maken uit. Je wilt in ieder geval genoeg hebben dat je al het water wat je dagelijks gebruikt, zo rond de 100 liter per dag, altijd opgewarmd kan worden.

Sommige maken gebruik van aardwarmte, anderen van verschil in temperatuur. Het doel is allemaal hetzelfde: de energie op een verantwoorde manier opwekken.

Warmtepomp laten installeren voor je duurzame huis

Een warmtepomp laat je installeren door een erkend bedrijf voor je duurzame huis. De monteur weet hoe hij de pomp moet instellen om de langste levensduur uit het apparaat te halen en alsnog genoeg water te kunnen verwarmen voor het hele huishouden. Niet elk type is geschikt voor alle woningen. Laat je eerst adviseren over welke energiebesparende warmtepomp je het beste in je woning kan installeren voordat je er een aanschaft.