In Nederland verhuizen mensen gemiddeld zeven keer in hun hele leven. Het is niet iets dat er met grote regelmaat door een persoon wordt gedaan. Laat je zodoende goed informeren over wat er allemaal komt kijken bij het verhuizen. Het verhuizen vanuit het ouderlijk huis is makkelijker dan wanneer je van een eigen woning naar een nieuwe woning verhuisd. Toch zal er veel nieuwe dingen op je pad komen en geregeld moet worden zoals het opstellen van een koopovereenkomst, het aanvragen van huursubsidie, adreswijzigingen doorvoeren, verdiepen in de VvE, informeren in de vooruitbetalingen en diverse verzekeringen. Wat er specifiek noodzakelijk is hangt af van of het een huurwoning, koopwoning of appartement is. Dit waren slechts enkele voorbeelden. Het kunnen er veel meer worden en dat gaat gepaard met de nodige planning en stress. Om de druk te verlichten kan de overweging worden gemaakt om een professioneel bedrijf in te schakelen die assisteert bij het verhuizen. Bij het gebruik maken van de diensten worden dozen en meubels in de verhuiswagen getild, vervoerd naar de nieuwe woning en uitgeladen in de bestemde kamer.In speciale gevallen worden er ook lichte kluswerkzaamheden verrichte zoals het eruithalen van de vloer.
Pak het verhuizen slim aan
Door online te browsen kun je diverse verhuistips vinden. Veel mensen ruimen vaak het huis op voordat ze beginnen met inpakken. Op die manier creƫer je overzicht en weet je wat je meeneemt naar de nieuwe woning en wat niet. Tevens kun je contact leggen met de nieuwe bewoners van jouw oude woning of met de oude bewoners van jouw nieuwe woning voor het overnemen van het interieur. Dit kan schelen in zowel verhuiskosten als in het tillen van extra spullen. Bij de verkoop kun je de verhuizing bekostigen of heb je een reden om je nieuwe huis opnieuw in te richten met nieuwe meubels.
Het overnemen of afsluiten van nieuwe energieleverancier
Bij het plannen van een verhuizing is de energieleverancier een onderdeel waar van te voren vaak niet aan wordt gedacht. Vaak kun je ervoor kiezen om je huidige leverancier te behouden. Het is in eerste instantie nodig om uit te zoeken of het afsluiten van een gascontract nodig is. In geval van stadsverwarming is dat vaak niet het geval waardoor het overnemen van de huidige contract, waar gas bij in is begrepen, niet raadzaam is. Hoe dan ook wordt er aangeraden om over te stappen van energieleverancier. Vaak ontvang je dan leuke welkomstbonussen en korting op het verbruik. Het vergelijken van energie gebeurd dan ook steeds vaker is terug te zien in de cijfers van het Autoriteit Consument & Markt (ACM) die toezicht houd op energie. Of je uiteindelijk overstapt van leverancier is geheel uw keus, wel is het nodig om in ieder geval de meterstanden te noteren waarop leveranciers een berekening maken en de rekening toesturen.
Het afsluiten van een hypotheek
Het maximale leenbedrag dat je kunt lenen en het vergaren van eigen geld is iets waar veel starters mee worstelen. Nooit eerder zijn de woningprijzen zo hoog geweest. Dit komt voornamelijk door de tekorten op de huizenmarkt. Niet alleen is het lastig om een wenselijk bedrag te lenen, ook zijn er regels omtrent het aflossen van je hypotheek. De Rijksoverheid biedt informatie voor de regelgeving omtrent hypotheken.
Ontwikkelingen omtrent duurzaam wonen
De overheid heeft in het klimaatakkoord enkele doelstellingen vastgesteld om Nederland zo duurzaam mogelijk te maken en de schade aan het milieu te beperken. Hoewel Nederland, in verhouding tot de rest van de wereld, een kleine druppel uit een emmer vol water illustreert, neemt Nederland haar voorbeeldstatus serieus. Dit resulteert in veranderingen in het woon, werk en leefsituaties. Laat jezelf informeren over de toekomst van zonne energie volgens het Rijksoverheid.