NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Investeer in zonnepanelen op je woning – Duurzame energie!

2 Minuten lezen
huis buitenkant met zonnepanelen

Van elk type of merk paneel staat in de specificaties wat de opbrengst garantie is. Vaak wordt dit gespecificeerd na 10 jaar (- 90%) en 25 jaar (- 80%). Het paneel zal deze opbrengsten gegarandeerd afgeven. Als de opbrengsten negatief afwijken kan er over gereclameerd worden bij de fabrikant. Let op: bij een defect aan het paneel is alleen de product garantie geldig, en kan er geen beroep op de opbrengst garantie worden gedaan. Wil je hierover meer informatie? Neem dan bijvoorbeeld contact op met een zonnepanelen installateur in Overijssel. Hij/zij kan je goed adviseren over de voordelen en nadelen.

Product garantie

Op onze panelen zit 12 jaar product garantie. Dat wil zeggen dat er bij een defect aan het paneel, binnen 12 jaar, aanspraak op de garantie kan worden gemaakt. Product garantie is niet hetzelfde als opbrengst garantie. Op de omvormer zit over het algemeen 5 jaar product garantie. Op de panelen is standaard een verzekerde garantie van 20 jaar van toepassing. Deze verzekerde garantie gaat verder dan de product garantie.

  • Dekking voor van buiten komende onheilen, zoals hagel, overspanning, diefstal (ook zonder braakschade), blikseminslag, vandalisme, brand, aanvreten van kabels door dieren, etc.;
  • Eigen gebrek is meeverzekerd.
  • Voor zonnepanelen tot 20 jaar na het bouwjaar van de zonnepanelen.
  • Voor omvormers tot 7,5 jaar na het bouwjaar van de omvormers.

Voordelen van zonnepanelen

De groote voordelen van zonnepanelen zijn natuurlijk de duurzame energie en de kostenbesparing die de investering met zich meebrengt. Allereerst wek je eigen stroom op. Wanneer je thuis bijvoorbeeld een warmtepomp hebt of een elektrisch auto kun jij je eigen stroom direct gebruiken. Ten tweede is het dus ook zeer milieuvriendelijk. Jij gebruik schone energie die duurzaam is opgewekt met panelen. Je energieleverancier levert vaak deels groene elektriciteit en deel grijze stroom. 

Offertes aanvragen voor zonne-energie

Je kunt via internet eenvoudig offertes aanvragen bij verschillende aanbieders van zonnepanelen. Dit betreffen doorgaans offertes voor zowel de hardware (panelen, omvormer, kabels, montagesets etc) en de installatie. Je krijgt dus een totaalprijs die je zo bijvoorbeeld eenvoudig kunt vergelijken met andere installateurs van zonnepanelen in Utrecht. Afhankelijk van je locatie raden we aan altijd te zoeken naar een plaatselijke specialist van zonnecellen. Zo heb je een directe lijn voor service en garantie. 

Start met verduurzamen

Neem je verantwoordelijkheid en verduurzaam ook je eigen woning. Je kunt beginnen met bijvoorbeeld 6 panelen en later alsnog uitbreiden naar 9 of 12 zonnecellen als je omvormer daarvoor geschikt is. Soms zijn er ook subsidies aan te vragen bij de provincie of gemeente.

Gerelateerde berichten
Energie

De Opkomst van Zonnepanelen: Een Vergelijking tussen Enschede en Eindhoven

1 Minuten lezen
Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor deze duurzame energiebron…
Energie

Dit zijn de beste laadpalen voor de auto

5 Minuten lezen
Ben jij op zoek naar een goede laadpaal voor jouw elektrische auto? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit…
Energie

Wat is duurzaam wonen en hoe doe je het?

2 Minuten lezen
De aarde is flink aan het opwarmen, dus moeten we duurzaam gaan wonen!Die zin hoor je steeds vaker en vaker, maar wat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *