NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Verhoog je duurzaamheid en verbeter het milieu

2 Minuten lezen

Duurzaam leven houdt in dat je niet onnodig energie verspilt, je bent zuinig met je energieverbruik. Door veel energie te gebruikt komen er veel broeikasgassen (waaronder CO2) in de lucht en deze vervuilen het milieu. In deze blog lees je hoe je jouw duurzaamheid kunt verbeteren.

Ga zuiniger leven

Je levensstijl duurzamer maken hoeft niets te kosten, want je gaat juist besparen. Minder boodschappen of kleding kopen bijvoorbeeld. Je zult merken dat je minder spullen nodig hebt dan je denkt. Daarnaast moet je proberen om spullen minder vaak en snel weg te gooien en afval scheiden, zodat producten nogmaals gebruikt kunnen worden. Ook kun je oppassen met je water, gas en elektriciteit gebruik. Korter douchen en niet meer in bad gaan bespaart veel water. Lampen, laptops en televisie die niet nodig zijn kun je uitzetten etc. Allemaal simpele manieren om minder energie te verspillen en het milieu te helpen, want op de lange termijn gaan die kleine dingen zich opstapelen en maken ze echt een verschil.

Ga investeren in je woning

Steeds meer mensen kiezen bewust voor groene energie in plaats van grijze energie. Groene energie kan duurder zijn, maar is wel veel beter voor het milieu, omdat de energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals de zon en de wind. Zonnepanelen zijn een voorbeeld van zo’n investering die je zou kunnen overwegen. In Nederland ben je dan niet de enige, want er zijn al zeker meer dan 100.000 huishoudens in Nederland die zonnepanelen op hun dak hebben. Met zonnepanelen kun je jaarlijks enkele honderden euro’s besparen op je energierekening. 

Een andere interessante investeren is om een warmtepomp aan te schaffen. Weliswaar kun je de investering niet zo makkelijk terugverdienen als die van de zonnepanelen, maar je doet goede zaken voor het milieu. Een warmtepomp is namelijk een milieuvriendelijk alternatief van de op gas gestookte cv-ketel. De cv-ketel zorgt voor enorm veel luchtvervuiling, terwijl de warmtepomp geen CO2-uitstoot. Milieutechnisch dus een enorme vooruitgang!

Kies voor isolatie van je woning

Je kunt zuiniger gaan leven of gaan investeren in groene energie, maar je zou ook isolatie van je woning kunnen overwegen. Het laten aanleggen van (milieuvriendelijk) isolatiemateriaal verwarmt je woning, doordat de warmte beter binnen blijft. De tocht blijft daarnaast buiten de deur, waardoor je wooncomfort significant verbeterd. Je verbruikt minder energie, bespaart meer kosten en helpt het milieu. Combineer je twee isolatiemaatregelen dan krijg je zelfs 20% korting op je investeringsbedrag vanwege vastgestelde subsidieregelingen door de overheid. Nieuwbouw woning zijn niet voor niks goed geïsoleerd, want het heeft enorm veel voordelen, die bijna onmisbaar zijn geworden.

Gerelateerde berichten
Energie

De Opkomst van Zonnepanelen: Een Vergelijking tussen Enschede en Eindhoven

1 Minuten lezen
Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor deze duurzame energiebron…
Energie

Dit zijn de beste laadpalen voor de auto

5 Minuten lezen
Ben jij op zoek naar een goede laadpaal voor jouw elektrische auto? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit…
Energie

Wat is duurzaam wonen en hoe doe je het?

2 Minuten lezen
De aarde is flink aan het opwarmen, dus moeten we duurzaam gaan wonen!Die zin hoor je steeds vaker en vaker, maar wat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *