NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Energie besparen kan door te isoleren

1 Minuten lezen

Wist je dat er verschillende isolatiemogelijkheden zijn voor jouw woning? Isolatie zorgt ervoor dat je comfortabeler gaat wonen en dat de je flink energie gaat besparen. In deze blog lees je over de verschillende mogelijkheden van isolatie.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte beter in huis blijft. Dit komt doordat er een extra isolatielaag komt tussen je binnen- en buitenmuren. Deze laag zou je dus als een dikke winterjas kunnen zien. De voordelen zijn naast het hoge wooncomfort (gezond binnenklimaat) dat je gaat besparen op je energierekening en beter beschermt bent tegen vochtschade. Spouwmuurisolatie is natuurlijk niet gratis, maar je woningwaarde stijgt er wel weer door. Het bedrag dat je jaarlijks kunt besparen door deze isolatie kan oplopen tot enkele honderden euro’s.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is ideaal voor mensen die vaak last hebben of een hekel hebben aan koude voeten in huis. Deze vloer- en bodemisolatie zorgt ook voor een hoge wooncomfort en minder verwarmingskosten. De vloer zal enkele graden warmer aanvoelen en zodoende is de kans op koude voeten nihil. De terugverdientijd van deze investering zal wel enkele jaren duren, maar je gaat desondanks flink besparen op je energiekosten.

Isolatieglas

HR++ glas of triple glas voor je woning zorgt ervoor dat je een lekkerder binnenklimaat hebt. Het glas laat veel minder warmte door. Andere voordelen zijn onder andere dat het geluidswerend is en dat het milieuvriendelijker is. Ook door deze investering kun je jaarlijks een paar honderd euro gaan besparen en stijgt je woningwaarde.

Dakisolatie

Dakisolatie zorgt voor een betere wooncomfort en dan met name op de bovenverdieping of op zolder. Minder last van vocht en het verhoogt je wooncomfort significant. Met dakisolatie ga je jaarlijks honderden euro’s besparen op je energierekening en heb je een terugverdientijd van enkele jaren.

Wooncomfort en besparingen

Wat bij elke bovengenoemde vorm van isolatie terugkomt is de verhoogde wooncomfort en de energiebesparingen. De meeste investeringen heb je binnen tien jaar volledig terugverdiend. Daarnaast is isolatie veel milieuvriendelijker en stijgt je woningwaarde erdoor. In mijn ogen is welke vorm van isolatie dus nooit een verkeerde optie.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *