NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Slim wonen

2 Minuten lezen

Mogelijk heb je wel eens gehoord van slim wonen of smart living. Dit is een term die ook in de woningbranche steeds vaker gebruikt wordt, en waar we ook zeker niet meer vanaf gaan komen. Maar wat houdt deze term nou precies in. En hoe gaan smart homes er in de toekomst uitzien? Dat gaan we je vertellen in dit artikel.

Wat is het idee?

Voor mensen die minder bekend zijn met slim wonen gaan we eerst uitleggen wat dit precies inhoud. Het idee van smartliving is dat alle technologische producten bij jou in huis met elkaar in verbinding staan. En dat alle technologische producten op jou zijn afgesteld om jouw leven makkelijker te maken. Ook kunnen smart producten voor efficiency en duurzaamheid zorgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat. Een volledige smart home is het huis van de toekomst.  

Google Assistant en Amazon Alexa

Producten in een smart home kunnen allemaal met elkaar communiceren via bijvoorbeeld bluetooth of wifi. Maar veel producten zullen nog steeds wel ergens door aangestuurd moeten worden. Veel dingen kunnen natuurlijk via de telefoon geregeld worden. Maar om het nog gemakkelijker te maken moet je ook je huis kunnen besturen via spraakopdrachten. 

Dit is waar de Google Assistant en Amazon Alexa om de hoek komen kijken. Dit zijn spraakgestuurde virtuele assistenten. Om het simpeler uit te leggen, is het een kleine speaker in je huis die je opdrachten kan geven en die tegen je terug praat. Zo kan je aan een Alexa vragen om het nieuws voor te lezen of om de slimme lichten te dimmen zoals je staande lamp industrieel. Ook kan je aan een Alexa of Google Assistant vragen om producten voor je te bestellen. Je kan bijvoorbeeld zeggen `Alexa bestel twee bussen scheerschuim`. De bussen scheerschuim worden dan automatisch voor je besteld bij Amazon, en na een paar dagen bij je thuis afgeleverd. Best handig dus zo een virtuele assistent. 

Bekende smart producten

Voor veel mensen zijn smart homes nog een ding van de toekomst. Maar toch zijn er al best wel een aantal producten die nu al aan een smart home grid verbonden kunnen worden. En waarschijnlijk herken je er meer dan je denkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme lampen van Philips Hue, een slimme thermostaat, en Sonos speakers. Al deze producten kunnen aangestuurd worden via je telefoon en door een virtuele assistent. 

Minder bekende smart producten

De meeste smart producten die we tot nu toe genoemd hebben komen je waarschijnlijk wel bekend voor. En verder zijn er slimme aanbiedingen die simpelweg verstandig zijn om te nemen zoals het contact voor Private lease automaat. Maar omdat er in een vrij rap tempo steeds meer smart producten bijkomen zijn er waarschijnlijk ook smart producten waar je nog niet van gehoord hebt. Zo heb je tegenwoordig ook een robotstofzuiger die je op zelf bepaalde tijden automatisch kan laten stofzuigen. Ook is deze stofzuiger te bedienen met een app en je kan hem zelfs koppelen aan je speakers. Een ander smart product waar je misschien nog nooit van gehoord hebt is een slimme koffiemachine. Deze koffiemachine is met je mobiel te besturen en kan ook op bepaalde tijden automatisch koffie zetten. Zodat jij ‘s ochtends bij het wakker worden direct een bakje koffie hebt!

Gerelateerde berichten
Huis

Wat heb je nodig voor een klimaatvriendelijk huis?

2 Minuten lezen
In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, kijken veel mensen naar manieren om hun woning klimaatvriendelijker te maken. Een…
Huis

Duurzaamheid in waterdesinfectie: Milieuvriendelijke oplossingen

1 Minuten lezen
Waterdesinfectie is een cruciaal proces om de gezondheid en veiligheid van drinkwater en zwembaden te waarborgen. Traditionele methoden voor waterdesinfectie, zoals het…
Huis

De voordelen van een infiltratieput voor het klimaat

1 Minuten lezen
In een tijd waarin klimaatverandering een van de grootste uitdagingen van onze planeet vormt, spelen infiltratieputten een cruciale rol bij het bevorderen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *