NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

De voordelen van een Alexa in huis

2 Minuten lezen

In Amerika staat er al in steeds meer huishoudens een Alexa, ofwel een Amazon echo. Dit is een virtuele assistent. Dus eigenlijk een soort speakertje wat je van alles kunt vragen. Maar in Nederland lopen de Alexa´s nog geen storm. Of het een succes wordt in Nederland zal pas later blijken. Vandaag willen we je graag informeren over de voordelen en nadelen van  het hebben van een Alexa in huis.

Het in huis halen van een Amazon echo maakt je leven op meerdere vlakken een stukje gemakkelijker. Een Amazon echo is  een virtuele assistent, en doet dus ook letterlijk dingen voor je zoals een persoonlijke assistent dat ook zou doen. We gaan nu uitleggen wat de Amazon echo allemaal voor je doet.

Je hoeft veel minder kleine dingen zelf op te zoeken

Een groot voordeel van het hebben van een Amazon echo is dat je veel minder kleine dingetjes zelf op hoeft te zoeken. Je kan een Alexa vragen wat voor weer het is op een specifieke plek, wat de stand is van een wedstrijd, wat het nieuws is van vandaag, een recept voor een maaltijd en ga zo maar door. Normaal zou je voor antwoorden op deze vragen je mobiel erbij moeten pakken en gaan googelen of apps gaan open. Het is wel belangrijk als je bijvoorbeeld naar Rotterdam verhuizen wil dat je de app assistent instelt op de nieuwe locatie. Met een Amazon echo hoef je dit dus niet meer te doen waardoor je sneller antwoord hebt en je het niet meer zelf op hoef te zoeken, wat weer tijd bespaart. 

Andere toepassingen

Naast dat je door de alexa minder dingen zelf op hoeft te zoeken, zijn er ook nog andere handige toepassingen waardoor je minder op je telefoon hoeft te doen. Zo kan je bijvoorbeeld mensen in je contacten bellen via de Alexa. En als je bezig bent met de verhuizing en daarvoor een verhuislift huren Den Haag wilt kan je dit vragen aan het handige apparaat. Ook kun je ervoor zorgen dat Alexa herinneringen voor je instelt door je op bepaalde moment te mailen of te appen. Daarnaast kan je de Amazon echo ook alarmen voor je instellen. 

Netflix besturen op tv

Voor de mensen met een Netflix abonnement biedt Alexa nog een extra hulpmiddel. In combinatie met een chromecast kan je Alexa vragen om een netflix show af te spelen op tv. En daarbij kan je met je stem pauzeren of terugspoelen etc. 

Verbinden met apparaten

Uiteindelijk zal een Alexa in de toekomst groot deel uitmaken van je smart home. Dit betekend dat je de Alexa in verbinding kan zetten met allerlei technologische apparaten. Waardoor je de apparaten via de Alexa kan besturen. Zodat je Alexa dan kunt vragen om bijvoorbeeld de lichten uit te doen, om koffie te zetten of om iets af te spelen op de speakers. Zo kan je dus taken die normaal fysieke actie van jou vragen, over laten aan de Amazon Echo. 

Momenteel kunnen Alexa´s in Nederland nog niet spraakgestuurd dingen bestellen en laten bezorgen via Amazon. Maar dit moet in de toekomst wel mogelijk gaan worden. In ieder geval heb je in dit artikel kennis gemaakt met alle voordelen die de Amazon echo of Alexa nu voor jou heeft.

Gerelateerde berichten
Huis

Praktische tips voor een duurzame woning

2 Minuten lezen
In de huidige tijd, waarin klimaatverandering een urgente kwestie is geworden, zoeken steeds meer mensen naar manieren om hun impact op het…
Huis

Wat heb je nodig voor een klimaatvriendelijk huis?

2 Minuten lezen
In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, kijken veel mensen naar manieren om hun woning klimaatvriendelijker te maken. Een…
Huis

Duurzaamheid in waterdesinfectie: Milieuvriendelijke oplossingen

1 Minuten lezen
Waterdesinfectie is een cruciaal proces om de gezondheid en veiligheid van drinkwater en zwembaden te waarborgen. Traditionele methoden voor waterdesinfectie, zoals het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *