NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Welke soorten terrasoverkapping zijn er en welke voordelen hebben ze?

2 Minuten lezen

Als je een terrasoverkapping wilt bouwen of laten plaatsen, dan is een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen: welk soort tuinoverkapping wil ik eigenlijk? Want er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen, elk met hun eigen voordelen. In dit artikel beschrijven wij enkele van de meest voorkomende soorten terrasoverkappingen en hun voordelen:

Houten terrasoverkapping

Het eerste soort overkapping is de houten terrasoverkapping. Een houten terrasoverkapping heeft een natuurlijke uitstraling en is duurzaam. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Het nadeel van hout is dat het onderhoudsgevoelig is. Je moet het hout regelmatig behandelen om te voorkomen dat het verkleurt, of dat de kwaliteit achteruitgaat. Je kunt ook kiezen voor hardhout, maar daar hangt een prijskaartje aan en de vraag is of het duurzaam hout is.

Aluminium terrasoverkapping

Een aluminium terrasoverkapping is licht van gewicht, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Je hoeft er eigenlijk niets meer aan te doen als de overkapping eenmaal staat. Bovendien is aluminium verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. En als je kiest voor een doe-het-zelf bouwpakket van een gerenommeerde leverancier als Solundo is het aluminium van kwalitatief hoog materiaal, ziet het er fraai uit en is het heel betaalbaar. Vergelijk de prijs van zo’n doe-het-zelf bouwpakket maar eens met de prijs van een overkapping die je laat neerzetten door een aannemer. 

Lamellen terrasoverkapping

Een derde soort is de lamellen terrasoverkapping. Deze heeft draaibare of uitschuifbare lamellen, waardoor je de lichtinval op je terras kunt variëren. Ook bieden de lamellen bescherming tegen regen en wind.

Glazen terrasoverkapping

Een terrasoverkapping met glas wordt ook wel een serre overkapping genoemd. Een glazen terrasoverkapping biedt bescherming tegen regen en wind, terwijl het toch veel licht doorlaat. Bovendien heeft een glazen tuinoverkapping een moderne uitstraling, zeker in combinatie met een aluminium frame en opbouw. Let er wel op dat het glazen dak van een serre zonlicht doorlaat, waardoor het vooral in de zomer erg warm kan worden in de serre. Het is dan ook aan te raden te kiezen voor een niet- of beperkt-lichtdoorlatend materiaal zoals polycarbonaat, of een zonwering te nemen die op warme en zonnige dagen het licht kan tegenhouden. Je kunt de serre afmaken met een glazen terras schuifdeur die voor ventilatie in de zomer zorgt, en gesloten kan worden als het kouder wordt.

Een tuinhuis met overkapping ten slotte is een combinatie van een opbergruimte en een overdekt terras. Dit type losstaand gebouwde tuinhuis biedt bescherming tegen regen en wind en breidt je leefruimte uit. Bovendien voegt het waarde toe aan je woning.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen, elk met hun eigen voordelen. Door te kiezen voor een terrasoverkapping die past bij jouw behoeften en stijl, kun je genieten van bescherming tegen weersinvloeden en extra leefruimte.

Gerelateerde berichten
Tuin

Zo maak je de tuin klaar voor de winter

2 Minuten lezen
Winter is coming! Je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen en daarom is het nu de tijd om ervoor te zorgen…
Tuin

Wat doet GEP Regenwater?

1 Minuten lezen
In Nederland wordt veel water verspild en daardoor is GEP Regenwater in het leven gekomen. Dit bedrijf heeft slimme oplossingen bedacht om…
Tuin

Aqua Vivenda de zwembadenexpert

1 Minuten lezen
Aqua Vivenda is de specialist in alle varianten van zwembaden. Als je op zoek bent naar een zwembad neemt direct contact op…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *