NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Verschillende soorten slapers: welke boxspring past het beste bij jouw slaappositie?

2 Minuten lezen
boxspring slapers

Wist u dat 75% van de Nederlanders op hun zij slapen? Bij een boxspring kopen is het belangrijk om te weten hoe u slaapt. Het soort matras, de ondersteuning van het bed en uw slaappositie op de boxspring hebben allemaal effect op hoe effectief u slaapt en dus ook hoe uitgerust u overdag bent. Het verschilt dus welk matras het beste past bij uw slaappositie. Om u te helpen met het zoeken naar het juiste bed en matras voor uw slaappositie, vertellen wij u wat het beste is voor uw positie.

Wat ook belangrijk is in huis is dat het goed ingericht is. De luchtkwaliteit moet goed zijn en de temperatuur in orde voor een goede nachtrust. Met een industriƫle wandlamp maak je een leuk thema in de slaapkamer. Wil je altijd wat verkoeling tijdens de warme dagen? Kies voor een inbouwventilator.

Wat is het beste voor een zijslaper? 

Zoals gezegd slaapt 75% van de Nederlanders op hun zij. Een zijslaper moet zijn of haar positie veranderen wanneer hij/zij last heeft van nek en hoofdpijnen. Dit komt doordat het hoofd en de nek niet recht liggen ten opzichte van de ruggenwervels. Bij het kopen van een 1 persoons boxspring moet u dan kijken naar een zacht of medium matras. Dit is aan te bevelen omdat uw heupen en schouders meer wegzakken in het matras. Het volgt meer de contouren van het lichaam en geeft hierdoor meer ondersteuning. Een hard matras is af te raden, dit kan namelijk voor rugklachten zorgen bij een zijslaper.

Wat is het beste voor een rugslaper? 

 20 % van de Nederlanders slaapt op de rug. Voor een rugslaper is het belangrijk dat de rug recht blijft en het kussen niet te hoog is. dit voorkomt pijnlijke spieren in de rug. Het is daarom belangrijk dat het matras een beetje mee beweegt, zodat u in een S-vorm komt te liggen. Dit is namelijk ook de natuurlijke houding van de ruggenwervels. Een matras wat ligt mee veert, is hier het meeste voor geschikt. Een hard matras zorgt er voor dat de rug gaat hollen en een zacht matras zorgt voor te weinig ondersteuning aan de rug. Houd hier dus rekening mee wanneer u een nieuwe boxspring gaat kopen met een bijbehorende matras. 

Wat is het beste voor een buikslaper? 

De mensen die op hun buik slapen zijn in de minderheid in ons land. Namelijk 5% slaapt op hun buik. Veel mensen denken dat zij op hun buik slapen, maar doen dit eigenlijk op hun zij. een echte buikslaper ligt namelijk met het gezicht grotendeels in het kussen. Het is geen goede en prettige positie en daarom wordt er bij slaapproblemen aangeraden om in een andere positie te slapen. 

Wanneer u een boxspring koopt en een buikslaper bent, is het aan te raden om een hard matras erbij te kopen. U kunt dan het beste denken aan een boxspring met pocketveren met daarbovenop bijvoorbeeld een latex matras. Deze geven veel ondersteuning en zijn daardoor wat harder.

Gerelateerde berichten
Slapen

De beste manieren om in slaap te vallen

2 Minuten lezen
Wist je dat de kans groot is dat je slecht slaapt als je stress hebt. En zo zijn er nog veel meer…
Slapen

Bezienswaardigheden in Noordwijk

1 Minuten lezen
Er zijn genoeg bezienswaardigheden in en rondom Noordwijk. In dit artikel worden een paar mooie bezienswaardigheden aan u voorgelegd. Naast de goede…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *