NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Nieuw huis: de uitgelezen kans voor een groen huis!

2 Minuten lezen
groen huis

Ben je een van de gelukkigen die een nieuw huis mag betreden? Dan komt daar natuurlijk een hoop bij kijken. In de hedendaagse woningmarkt is het sowieso al lastig een geschikte woning te vinden, dus een felicitatie is wellicht op zijn plek! Dus bij deze.. Gefeliciteerd! 

Maar nu begint het eigenlijk pas.. naast alle juridische en financiële zaken te regelen voor je huis ben je vast ook al druk bezig met de inrichting en het uitzoeken van je interieur. Daarbij komen dan ook nog eens zaken als je tv, internet, energieleverancier etc. etc. etc. Dit zijn niet meteen de leukste aspecten die komen kijken bij het kopen van een huis, maar natuurlijk wel noodzakelijk! Om je een beetje op gang te helpen hebben we alvast dit artikel voor je geschreven en proberen we je te overtuigen van het feit dat we allemaal over moeten stappen naar écht groene energie en niet de zogenaamde groene energie die ons zo vaak wordt voorgeschoteld. Zelf ben ik fan van partijen als Vandebron en Greenchoice. Zij bieden namelijk echt groene energie aan en niet half groene energie bijvoorbeeld. Verder is een warmtepomp een goede start. Bij Vandebron kan je zelfs de energiebronnen terugvinden waar jouw energie wordt opgewekt. Tevens verdienen zij niet aan je energieverbruik wat natuurlijk een mooi standpunt is vanuit een energieleverancier.

Energie die moeder natuur ons levert

Energie kunnen we inmiddels uit alle elementen die de natuur ons geeft opwekken. Er is een verschil tussen grijze stroom en groene stroom. Zonne energie, Wind energie, Bio energie, Energie opgewekt door water, noemt het maar op en het is mogelijk. Nu kennen de meeste windenergie inmiddels wel. Het opwekken van energie door grote windturbines te activeren met een dynamo die de energie opslaat, weet je niet hoe dit werkt. Klik dan nog even op het linkje in de tekst of neem de volgende infographic tot je.

Energie van de zon

Voor niks gaat de zon op, maar de zon levert ons wel een enorme bron aan kracht. zonne energie is dan ook een veelvuldig gebruikte vorm van het leveren van de juiste groene energie. Grote zonnepanelen parken worden aangelegd in vaak verlaten gebieden, zoals woestijnen, maar we zien gelukkig dat er meer mogelijkheden zijn inmiddels. Zo is het plaatsen van zonnepanelen op je huis niet uniek meer, maar zie je in een gemiddelde straat in Nederland vaak meerdere huizen met panelen om onder andere de verwarming van de woning te regelen. Vaak leveren deze panelen al genoeg op om je gehele huis te voorzien van stroom en vaak hou je nog een deel over ook. Dit deel kan je weer terug verkopen aan de energieleverancier of delen met anderen in de buurt door middel van een Zonnecollectief.

Gerelateerde berichten
Huis

Slim wonen

2 Minuten lezen
Mogelijk heb je wel eens gehoord van slim wonen of smart living. Dit is een term die ook in de woningbranche steeds…
Huis

De voordelen van een Alexa in huis

2 Minuten lezen
In Amerika staat er al in steeds meer huishoudens een Alexa, ofwel een Amazon echo. Dit is een virtuele assistent. Dus eigenlijk…
Huis

Wat komt er kijken bij een nieuwe woning?

2 Minuten lezen
In Nederland verhuizen mensen gemiddeld zeven keer in hun hele leven. Het is niet iets dat er met grote regelmaat door een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *