NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Ledverlichting voor thuis

2 Minuten lezen

Het is niet ongebruikelijk dat mensen de voorkeur geven aan verschillende niveaus van verlichting in hun woonkamer. Als je bijvoorbeeld een boek of een krant leest, is het beter niet te veel licht te hebben om je ogen niet te vermoeien. Een lamp boven de bank is dan ideaal. Maar als u schoonmaakt of gasten ontvangt, is het vaak handig om een plafondlamp te hebben die een gelijkmatig lichtniveau produceert. Op andere momenten kan minder licht nodig zijn, bijvoorbeeld als u tv kijkt of met iemand praat. In dat geval is sfeerverlichting of een lamp boven de salontafel voldoende. Daarom kan het handig zijn om meerdere verlichtingsopties in uw woonkamer te hebben, zodat u de juiste kunt kiezen voor de situatie. Verder is het ook handig om een dimschakelaar te hebben om de verlichting in de woonkamer te regelen, zodat de lampen die worden gebruikt om sfeer te creƫren onafhankelijk van de algemene verlichting kunnen worden bediend.

Tegenwoordig biedt LED-verlichting een ruime keuze aan lichtkleuren. Wanneer u online zoekt naar woonkamerlampen, kunt u kiezen uit warm-wit, neutraal-wit en koud-wit. Je kan daarvoor terecht bij Bamled.nl. Slimme verlichting wordt steeds populairder in huizen, omdat het u toelaat om een stemcommando of een app te gebruiken om alle verlichting in uw woning te beheren, inclusief de woonkamerverlichting. Een voordelige optie is het installeren van een bewegingsmelder, wat perfect is voor woonkamerverlichting. Naast LED-strips hebben online LED-winkels ook op afstand bediende inbouwspots.

Verschillende tinten ledverlichting

2200K-Flame-wit: Deze tint is vergelijkbaar met kaarslicht en wordt beschouwd als zeer gezellig. Het wordt meestal gebruikt als sfeerverlichting. 2700K-Extra warm-wit: Dit is ook een zeer comfortabele lichttint en wordt meestal gebruikt in lounges. Deze tint is iets minder oranje dan 2200K. 3000K-Warm-wit: Deze tint heeft bijna geen oranje uitstraling, maar is nog steeds warm licht. 4000K-neutraal-wit: Dit licht wordt vaak gebruikt als werklicht. Het zou niet misstaan boven een bureau of in een leeshoek. 6500K-koud-wit: Deze lichtkleur is niet geschikt voor de woonkamer, behalve als het wordt gebruikt als leeslamp voor oudere ogen. 2200K-1800K-Dim-to-warm: Deze frisse optie is perfect voor woonkamers. Bij het dimmen verandert niet alleen de helderheid, maar ook de lichtkleur.

Bij het inrichten van uw woonkamer wilt u misschien dimbare lampen installeren. Zo kunt u, als u meer verlichting nodig hebt, de lampen feller maken, maar u kunt ze ook minder fel maken voor een meer ontspannen sfeer. Een LED-dimmer kan worden gebruikt om LED-verlichting te dimmen. Als u uw bestaande verlichting wilt vervangen, is het belangrijk om te controleren welke fitting ze hebben, want LED lampen zijn er in verschillende soorten. Als u een oude dimmer hebt en u wilt LED lampen installeren, kunnen deze gaan flikkeren doordat de verkeerde dimmer wordt gebruikt.

Bij het herinrichten van uw woonkamer is het belangrijk om een strategie te bedenken voor de verlichting. U moet bedenken welke activiteiten u in de ruimte gaat doen en welk soort verlichting daarvoor nodig is. Onze LED professionals kunnen u begeleiden bij dit proces en hebben een artikel geschreven om uit te leggen hoe u een plan maakt voor de verlichting van uw woonkamer.

Gerelateerde berichten
Interieur

Kantoorwanden

2 Minuten lezen
Kantoorwanden vormen de ruggengraat van een efficiĆ«nte kantoorindeling. Ze bepalen niet alleen de structuur van de ruimte, maar spelen ook een cruciale…
Interieur

Past een gietvloer in een klimaatvriendelijke huis? Wij leggen het uit! (SH)

2 Minuten lezen
Een klimaatvriendelijk huis is iets waar een hele hoop mensen naar streven. Een goede vloer mag dan natuurlijk niet ontbreken. Toch kan…
Interieur

Interieurtips voor je huis

1 Minuten lezen
In dit artikel geven wij je een paar handige tips omtrent je interieur en kleinmeubelen. Iedereen wilt eens in de zoveel tijd…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *